torstai 10. marraskuuta 2011

KIIRE!!!!

Kamala kun on paljon hommia.
Ei oo kerennyt yhtään bloggailemaan tällä viikolla. Nyt vähän uusia kirjoituksia kävin tutkimassa, ja kommentoimassa osaa. Uusia someja en ole nyt ehtinyt enää etsimään, mutta onneksi noita muiden laittamia voi myöhemminkin palata tutkailemaan paremmalla ajalla.
Osa sovelluksista on kyllä ollut niin käteviä, että tulevat avuksi opiskeluihin ja muuhunkin elämään!
Nyt jos saisi vielä lisää valoa, energiaa ja valoisia tunteja vuorokauteen, niin sitten taas jaksaisi. No valoisaa lumista aikaa kohden tässä kaiketi jo mennään, kun aamulla mittarissa oli -5 astetta!!!

sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Picasa

Mietin tässä, että onko Picasa some-palvelu vai ei, mutta kyllähän se on. Meillä kuvat on ladattu Picasaan jo vuosien ajan, mutta en ole sitä somena ajatellut.
Nyt rupesin oikein ohjeita katsomaan ja löysin tälläisen:
Picasa-verkkoalbumit ja Google+
Kun hankit Google+-tilin, voit nähdä ja jakaa kaikki Picasa-verkkoalbumisi Google+-palvelussa. Näin se toimii:
ValokuvatGoogle+ on valokuviesi uusi koti: Albumit näkyvät Google+-palvelun Kuvat-sivulla ja Google+profiilin uusilla Kuvat- ja Videot-välilehdillä. Albumien näkyvyysasetukset eivät muutu - kävijät näkevät julkiset albumisi sekä albumit, jotka olet jakanut heidän kanssaan.
KaveritKaverit voivat jakaa sisältöä edelleen omille kavereilleen: Henkilöt, joiden kanssa olet jakanut kuvia ja videoita, voivat jakaa ne edelleen Google+-palvelussa. Voit poistaa edelleenjakamisen käytöstä milloin tahansa lukitsemalla albumin tai viestin.
NäkyvyysTarkista, kenen kanssa albumi jaetaan: Henkilöt, jotka näkevät viestin tai albumin, näkevät myös, ketkä muut henkilöt voivat nähdä sen Google+-palvelussa. Tarkista ennen kommentointia, ketkä muut osallistuvat keskusteluun.
PiiritJaa kuvia henkilöille, joita ne kiinnostavat: Lähetä kuvia suoraan Picasa-verkkoalbumeista Google+-piireihin, kuten Perhe, Työkaverit tai Kirjakerho.
NimitunnisteetNimitunnisteet ovat parempia ystävien kanssa: Google+-piireihin lisäämäsi henkilöt voivat lisätä nimitunnisteita valokuviisi. Merkitylle henkilölle lähetetään sähköpostiviesti tunnisteen hyväksymistä varten albumista, johon hänet merkittiin. Lisätietoja nimitunnisteiden muutoksista.
StreamValokuvat herättävät keskustelua: Kuvien kommentit julkaistaan Picasa-verkkoalbumeissa ja Google+-palvelussa. Picasa-verkkoalbumeissa ja Google+-palvelussa julkaistut kuvat ja kommentit (myös aiemmin lähetetyt) liitetään Google+-palvelussa käyttämääsi nimeen ja profiilikuvaan.
ProfiiliTee profiilistasi oman näköisesi: Picasa-verkkoalbumit ja Google+ ohjaavat Google-profiiliisi, jossa vierailijat näkevät muokatun näkymän asioista, jotka haluat jakaa heidän kanssaan. Voit katsoa, miten muut näkevät profiilisi.
TallennusSaat enemmän ilmaista tallennustilaa: Google+-palvelussa saat ilmaista tallennustilaa kuvillesi, joiden koko muutetaan automaattisesti 2 048 pikseliin. Kuten Picasa-verkkoalbumeissa, enintään 15 minuutin pituisten videoiden lataaminen on ilmaista.

Työssä tätä voi hyödyntää, kun määrittää palvelun käyttäjiksi työkavereita. Hyvin voisi tehdä erillisen työprofiilin, ja sinne jakaa joko kuvia tahi videoita tarpeen mukaan.
Helpottaisi esim ohjeiden jakamista.