sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Salasanoista...

Onpa ollut juttuja paljon julkaistusta henkilötiedoista, piti käydä kurkkimassa, ettei omia sähköpostiosoitteita ollut urkittu...
Sinänsä hyvä muistutus, että oikeasti salasanoja PITÄÄ vaihtaa säännöllisesti. Ainoa miinuspuoli tuossa on, ettei muistikapasiteetti kestä, kun salasanoja muutenkin on paljon, ja kun niitä useamman kerralla muuttaa, niin ei meinaa kyllä muistaa...
Oliskos kellään jotain kikkakuutosta tähän ongelmaan!?!

3 kommenttia:

  1. Paras tapa muistilappujen lisäksi on pitää hyvää salasanaa, josta muuttuu joku tietty osa tietyn palvelun mukaan. Esim. 8 samaa merkkiä + vaihtuvat 3, jotka pitää vain muistaa palvelun mukaan.

    VastaaPoista
  2. Minun salasanadementtiaan on auttanut se, että käytän nykyisin salasanalauseita ja niihin upotan muutaman erikoismerkin. Hassua että pidemmän salasanalauseen muistaa paremmin kuin randomsalasanan.

    Lause liittyy löysästi ohjelmaan/palveluun, johon olen kirjautumassa, mutta on siltikin mahdoton päätellä saatikka murtaa.

    VastaaPoista
  3. Muistaakseni tietoturva -kurssilla ohjeistettiin, että hyvä salasana on pitkä. Eli pituus on se kaikista merkitsevin tekijä, jotta salasana olisi vaikea "kräkätä". Salasanana ei myöskään saisi olla sanakirjasta löytyvää sana, koska ne ovat helppoja murtaa.


    Yksi vinkki miten muodostaa salasana on käyttää esimerkiksi lempilaulun kertosäkeistöä ja ottaa jokaisesta sanasta ensimmäinen kirjain. Loppuun vaikka vielä vuosiluku.

    Esim. Maroon 5 I've got the moves like jagger
    -> igtmlj2011

    Pakko myöntää, että surutta käytän samaa salasanaa useissa "ei niin tärkeissä" sovelluksissa. Ei tosiaan muistikapasiteetti riitä. :)

    VastaaPoista