keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Uusi jakso on alkanut

No niin uusi jakso alkoi, ja intensiiviviikko on tavallaan vielä kesken. <-- ei paineita... :)
Uudet aikataulut ja paikat aiheuttavat kaaosta arkeen. Juuri kun on oppinut missä pitää milloinkin olla ja mitä asioita tiettynä päivänä hoitaa, niin kaikki muuttuukin ihan muuksi.
Toisaalta muutos on ihanaa, tulee uusia asioita opittavaksi ja uusia ihmisiä ympärille. Asioita katsoo taas uudesta vinkkelistä.

Google-kalenteri tuli hyvään käyttöön, se on helppo jakaa isonkin perheen tarpeisiin. Äippä pysyy omien menojen lisäksi perillä siitä missä 5 muuta perheenjäsentä milloinkin seikkailevat. Kuljetus ja rahoitus sujuu huomattavasti helpommin, kun ei tarvitse monen eri kalenterin kanssa säheltää.

Onneksi saa nyt keskittyä vain tähän opiskeluun, ettei tarvitse töitä ajatella, muuta kuin juuri tämän kurssin tiimoilta: Miten työssä voisi somea hyödyntää...

Ainakin nämä Googlen sovellukset ovat helppoja ja hyviä työpaikoilla käytettäväksi. Kalentereita, Docsia, kyselyitä, ihan varmasti olisivat käteviä käytettäviä varsinkin työpaikoilla, joilla ei olla saman aikaisesti paikalla tai ollaan esimerkiksi eri rakenuksissa.

Monilla työpaikoilla esimerkiksi facebookin käyttö työaikana on kiellettyä, mikä on ihan ymmärrettävää. Samoin kannattaa miettiä millaisia päivityksiä kaikelle kansalle luettavaksi laittaa. Hyvänä tahi oikeastaan huonona esimerkkinä on Perussuomalaisten kansanedustaja, joka postasi hyvinkin alatyylisiä ja epäasiallisia facebook tekstejä, ja välillä poisti niitä... Hän on käsittääkseni nyt ryhmänsä avulla asettanut itselleen päivityskiellon, mikä varmasti on paras ratkaisu kaikkien kannalta.

Facebookista vielä sen verran kun kuitenkin on yhä se jota olen itse eniten käyttänyt, niin viime keväänäkin monesti se ajankohtaisin tieto, esim jonkun työkaverin sairastuminen luki facebookissa ennen kuin lääkärissä oli käyty... Siispä onhan sekin tavallaan hyödynnettävä sovellus :)




2 kommenttia:

  1. Facebookin käytön kieltäminen työpaikoilla on varmasti perusteltua, mutta silti pitäisi miettiä, milloin kielto tehdään silkasta kieltämisen ilosta. Tiedän tapauksen, jossa eräs myyntiorganisaatio on kieltänyt facebookin käyttämisen työaikana siitä huolimatta, että asiakkaat ovat siellä. Hmm...

    Asiat nähdään monesti aivan liian mustavalkoisina.

    VastaaPoista
  2. Tiedän että fb:tä saa käyttää media-alojen työpaikoilla. Sillä onhan fb mediaa, ja omassa työpaikassanikaan fb ei ole blokattujen listalla. Hyvä, että koet uudet asiat mielenkiintoisiksi :) itselläni on hieman paineita jo somesta. Miten pääsen asian sisältöön kiinni, saan kurssin suoritettua ja pääsen oppimistavoitteisiini.

    VastaaPoista