perjantai 2. joulukuuta 2011

Tavoitteiden täyttymisestä

Loppu häämöttää siis tämän kurssin osalta. Piti oikein käydä katsomassa noita itselleni asettamia oppimistavoitteita, ja täytyy kyllä sanoa, että suurelta osalta tavoitteet on saavutettu ja ehkäpä enemmänkin.
Moni somesovellus on tullut käyttöön, ennen käytin lähes ainoastaan facebookia, mutta nyt on muut sovellukset kyllä tehokkaammin käytössä. Kurssi on pistänyt myös miettimään sitä mitä haluan itsestäni jakaa ja millä foorumilla.
Todella tyytyväinen olen, että näin alkuvaiheessa opiskeluja tuli tosi näppäriä työvälineitä tutuiksi. Uskon, että niistä on seuraavien kolmen vuoden aikana paljon apua. Ja vaikka ei aktiivisesti nyt mitään sovelluksia käyttäisi, niin kun niiden olemassaolosta tietää, niin ne on helppo kaivaa tarvittaessa esille.
Luulen että aiemmin olin myös paljon arempi käyttämään some-juttuja, tämän kurssin avulla on tullut rohkeutta käyttää eri sivustoja varsinkin, jos joku toinen niitä on suositellut, niin niihin on uskaltautunut tutustumaan.
Kiitos vaan Katille ja Outille! Kannattaa jatkossakin tätä kurssia järjestää.

maanantai 28. marraskuuta 2011

Maanantai taasen

Uusi viikko, uudet urakat.
Tällä viikolla pääsee availemaan joulukalenteria, ja ensi kuun kalenteri täytyy päivittää, jotta pystyy mahdollisimman moneen tapahtumaan osallistumaan. Ainakin muutamat joulujuhlat olisi tiedossa, muutamat kokeet, raprttien kirjoitteluja sekä sukulais- ja kaverivierailuja.
Onneksi se joulukin sieltä tulee, ja pääsee rauhoittumaan edes pariksi viikoksi. Saataisiin vaan sitä lunta, pakkasta ja valoa, niin johan jaksaisi paremmin! Mukavaa viikon alkua!!

perjantai 25. marraskuuta 2011

3 viikkoa

Apua! Tajusin juuri että tämän syksyn opiskelut sitten loppuvat kolmen viikon kuluttua. Enää ei ole kuin pari oppituntia kutakin ainetta, tentit ja osasta palautukset ja se oli siinä.
Koko syksy on kyllä mennyt niin hujauksessa, että ei uskoisi... Ja kyllä tästä nyt jotakin on käteenkin jäänyt, vaikken bloggaajaksi alkaisikaan.
Toisaalta, kun tämän blogin "virallinen" osuus päättyy, niin saattaapa olla, että jonkinlaista perheblogia voisin alkaa pitämään, ja sen kautta sukulaisille ja kavereille kuulumisia laittaa. Jäisi samalla itsellekin päiväkirjaa lasten lapsuusajasta...

sunnuntai 20. marraskuuta 2011

ke 30.11. klo 9.30

Hei!
Outia näinkin Malmilla lauantaina, ja kyselin ratkaisua, kun olen tuolloin palautekeskustelun alkaessa oppitunnilla, joka päättyy 10.00. Malmilla siis fyysisesti. Onko Malmilla joku paikka josta voin osallistua, ja voinko tulla myöhemmin keskusteluun? Taisi joku muukin olla estynyt tuohon aikaan vai muistanko väärin?

Viikonloppu lähes ohi

Tännekin vielä ehdin tämän viikon puolella... Perjantai-ilta ja lauantai meni poikkeuksellisesti intensiivikurssilla, ja tenttiin päättyneen opintopäivän jälkeen piti kiiruhtaa kotiin valmistelemaan 5-vuotiaan synttärikekkereitä, joita ollaan tänään vietetty ensin poikalauman sitten sukulaisten kera.
Aamulla onneksi ehdittiin hieman nauttimaan mahtavasta pakkaspäivästä, sai pienet pojatkin hieman jännitystä tasattua.
Juhlat olivat onnistuneet, ihana on katsoa pienten poikien iloa kun saavat juhlia ja nauttia sankarin osasta. Jouluvalojakin tuli jo ripustettua vähän juhlavaloiksi, nyt ne saavatkin olla ainakin loppiaiseen saakka.
Mukavaa tulevaa viikkoa meille kaikille, jännätään yhdessä joko saadaan lunta!!

perjantai 18. marraskuuta 2011

Projekteja...

Onpa ollut kiirusta tällä viikolla. Ahneena sitä on haalinut kaikenlaisia kursseja, ja muutenkin elämä näin joulun alla on kiireistä...
Mitä olen oppinut, ainakin sen, että ensi vuonna en vitosjaksolle ota kuin muutaman kurssin, koska pimein aika vuodesta ei todellakaan ole se energisin aika, ja vähemmälläkin voi itseään hajottaa.. Nyt sitten vaan projektijohtamisen toiselle intensiivijaksolle...
Mukavaa viikonloppua ja
VOIMIA kaikille kurssikavereille!!!

sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Salasanoista...

Onpa ollut juttuja paljon julkaistusta henkilötiedoista, piti käydä kurkkimassa, ettei omia sähköpostiosoitteita ollut urkittu...
Sinänsä hyvä muistutus, että oikeasti salasanoja PITÄÄ vaihtaa säännöllisesti. Ainoa miinuspuoli tuossa on, ettei muistikapasiteetti kestä, kun salasanoja muutenkin on paljon, ja kun niitä useamman kerralla muuttaa, niin ei meinaa kyllä muistaa...
Oliskos kellään jotain kikkakuutosta tähän ongelmaan!?!

torstai 10. marraskuuta 2011

KIIRE!!!!

Kamala kun on paljon hommia.
Ei oo kerennyt yhtään bloggailemaan tällä viikolla. Nyt vähän uusia kirjoituksia kävin tutkimassa, ja kommentoimassa osaa. Uusia someja en ole nyt ehtinyt enää etsimään, mutta onneksi noita muiden laittamia voi myöhemminkin palata tutkailemaan paremmalla ajalla.
Osa sovelluksista on kyllä ollut niin käteviä, että tulevat avuksi opiskeluihin ja muuhunkin elämään!
Nyt jos saisi vielä lisää valoa, energiaa ja valoisia tunteja vuorokauteen, niin sitten taas jaksaisi. No valoisaa lumista aikaa kohden tässä kaiketi jo mennään, kun aamulla mittarissa oli -5 astetta!!!

sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Picasa

Mietin tässä, että onko Picasa some-palvelu vai ei, mutta kyllähän se on. Meillä kuvat on ladattu Picasaan jo vuosien ajan, mutta en ole sitä somena ajatellut.
Nyt rupesin oikein ohjeita katsomaan ja löysin tälläisen:
Picasa-verkkoalbumit ja Google+
Kun hankit Google+-tilin, voit nähdä ja jakaa kaikki Picasa-verkkoalbumisi Google+-palvelussa. Näin se toimii:
ValokuvatGoogle+ on valokuviesi uusi koti: Albumit näkyvät Google+-palvelun Kuvat-sivulla ja Google+profiilin uusilla Kuvat- ja Videot-välilehdillä. Albumien näkyvyysasetukset eivät muutu - kävijät näkevät julkiset albumisi sekä albumit, jotka olet jakanut heidän kanssaan.
KaveritKaverit voivat jakaa sisältöä edelleen omille kavereilleen: Henkilöt, joiden kanssa olet jakanut kuvia ja videoita, voivat jakaa ne edelleen Google+-palvelussa. Voit poistaa edelleenjakamisen käytöstä milloin tahansa lukitsemalla albumin tai viestin.
NäkyvyysTarkista, kenen kanssa albumi jaetaan: Henkilöt, jotka näkevät viestin tai albumin, näkevät myös, ketkä muut henkilöt voivat nähdä sen Google+-palvelussa. Tarkista ennen kommentointia, ketkä muut osallistuvat keskusteluun.
PiiritJaa kuvia henkilöille, joita ne kiinnostavat: Lähetä kuvia suoraan Picasa-verkkoalbumeista Google+-piireihin, kuten Perhe, Työkaverit tai Kirjakerho.
NimitunnisteetNimitunnisteet ovat parempia ystävien kanssa: Google+-piireihin lisäämäsi henkilöt voivat lisätä nimitunnisteita valokuviisi. Merkitylle henkilölle lähetetään sähköpostiviesti tunnisteen hyväksymistä varten albumista, johon hänet merkittiin. Lisätietoja nimitunnisteiden muutoksista.
StreamValokuvat herättävät keskustelua: Kuvien kommentit julkaistaan Picasa-verkkoalbumeissa ja Google+-palvelussa. Picasa-verkkoalbumeissa ja Google+-palvelussa julkaistut kuvat ja kommentit (myös aiemmin lähetetyt) liitetään Google+-palvelussa käyttämääsi nimeen ja profiilikuvaan.
ProfiiliTee profiilistasi oman näköisesi: Picasa-verkkoalbumit ja Google+ ohjaavat Google-profiiliisi, jossa vierailijat näkevät muokatun näkymän asioista, jotka haluat jakaa heidän kanssaan. Voit katsoa, miten muut näkevät profiilisi.
TallennusSaat enemmän ilmaista tallennustilaa: Google+-palvelussa saat ilmaista tallennustilaa kuvillesi, joiden koko muutetaan automaattisesti 2 048 pikseliin. Kuten Picasa-verkkoalbumeissa, enintään 15 minuutin pituisten videoiden lataaminen on ilmaista.

Työssä tätä voi hyödyntää, kun määrittää palvelun käyttäjiksi työkavereita. Hyvin voisi tehdä erillisen työprofiilin, ja sinne jakaa joko kuvia tahi videoita tarpeen mukaan.
Helpottaisi esim ohjeiden jakamista.

perjantai 4. marraskuuta 2011

WITPIK käytössä

No nyt oon päässyt kokeilemaan Witpikiä, ja onpa kuulkaa tosi näppärä!
Itse pääsee valitsemaan miltä aihealueelta haluaa tietoja, ja voi vaikka yhdistellä sanoja esim. Kreikka+talous.
Listan julkaistuista uutisista omien suodatusten mukaan:
esim. haluaako tietoja vain suomenkielisistä uutisista, vai tahtooko myös muita; venäjä, ruotsi,englanti...
Tahtooko tietoa pelkistä uutisista, vai haluaako mukaan myös somea (esim.blogit tai twiittaukset), entä tiedotteet (esim.UM:n tiedotteet...)
Mediaseurantalistan saa kerran päivässä, ajan voi valita itse. Listaan tuli omien aihevalintojen mukaan aihe kohtaiset uutisotsikot linkkeineen itse uutiseen.
Tämän avulla voi tiettyjä asioita seurata, käymättä monien lehtien tai muiden sivustojen uutisvilinässä hakemassa tietoa.
Samalla saa asioista monta näkökulmaa, riippuen siitä kuka asiasta on kirjoittanut.
Listaa ja omia suodatuksia voi myös helposti itse muuttaa.
Tämän some-palvelun uskoisin työpaikoilla olevan todella käytännöllinen.

keskiviikko 2. marraskuuta 2011

WITPIK

 

"Omia, rajallisia resursseja ei ole pakko kuluttaa tiedon hakemiseen verkon uutisvirrasta. Witpik voi tehdä tämän työn puolestasi lähes reaaliaikaisesti ja vapauttaa näin aikaa olennaiseen. Sama pätee myös muuhun internetin nopeasti päivittyvään sisältöön, kuten blogeihin, keskustelupalstoihin ja tiedotteisiin."

Tälläiseen palveluun törmäsin ja tilasin maksuttoman kokeilujakson (ei ole vielä saapunut). Palvelu vaikuttaa mielenkiintoiselta, varsinkin kun palvelusta voi rajata itselle mieluisat uutiset.
Tämän uskoisin työpaikoillakin toimivan, jos vaikka kilpailevassa yrityksessä tapahtuu jotain, niin tiedon saisi heti, kun se olisi julkaistu, eikä pienetkään uutiset menisi vahingossa ohi.
Tämä palvelu siis seuloo uutisvirrasta sen itselle tärkeän tiedon.
Raportoin tästä lisää, kun olen päässyt kunnolla kokeilemaan ja tutustumaan.

perjantai 28. lokakuuta 2011

BAMBUSER

Tänään aloitin tutustumisen Bambuseriin.

torstai 27. lokakuuta 2011

Mietintää...

Lueskelin tässä muiden blogeja ja alkoi mietityttää, että olemmeko me jo liian riippuvaisia erilaisista some-palveluista.
Jatkuvasti pitää seurata erilaisia kanavia ja aktiivisesti osallistua erilaisiin keskusteluihin, ja vahtia puhelimia, josko jonnekin uusia päivityksiä olisi tullut.

Itse ainakin koen todella rentouttavaksi esimerkiksi sen, että jätän puhelimen koko päiväksi kotiin, ja olen tavoittamattomissa. Yleensä puhelimeen on tullut viestejä ja puheluita tavoittamattomuusaikana, mutta välillä on vaan hyvä olla erotettuna ympäröivästä vaativasta maailmasta.

Täytyy osata tai opetella vetämään raja siihen kuinka suuren osan sosiaalinen media vie ajasta!

keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Uusi jakso on alkanut

No niin uusi jakso alkoi, ja intensiiviviikko on tavallaan vielä kesken. <-- ei paineita... :)
Uudet aikataulut ja paikat aiheuttavat kaaosta arkeen. Juuri kun on oppinut missä pitää milloinkin olla ja mitä asioita tiettynä päivänä hoitaa, niin kaikki muuttuukin ihan muuksi.
Toisaalta muutos on ihanaa, tulee uusia asioita opittavaksi ja uusia ihmisiä ympärille. Asioita katsoo taas uudesta vinkkelistä.

Google-kalenteri tuli hyvään käyttöön, se on helppo jakaa isonkin perheen tarpeisiin. Äippä pysyy omien menojen lisäksi perillä siitä missä 5 muuta perheenjäsentä milloinkin seikkailevat. Kuljetus ja rahoitus sujuu huomattavasti helpommin, kun ei tarvitse monen eri kalenterin kanssa säheltää.

Onneksi saa nyt keskittyä vain tähän opiskeluun, ettei tarvitse töitä ajatella, muuta kuin juuri tämän kurssin tiimoilta: Miten työssä voisi somea hyödyntää...

Ainakin nämä Googlen sovellukset ovat helppoja ja hyviä työpaikoilla käytettäväksi. Kalentereita, Docsia, kyselyitä, ihan varmasti olisivat käteviä käytettäviä varsinkin työpaikoilla, joilla ei olla saman aikaisesti paikalla tai ollaan esimerkiksi eri rakenuksissa.

Monilla työpaikoilla esimerkiksi facebookin käyttö työaikana on kiellettyä, mikä on ihan ymmärrettävää. Samoin kannattaa miettiä millaisia päivityksiä kaikelle kansalle luettavaksi laittaa. Hyvänä tahi oikeastaan huonona esimerkkinä on Perussuomalaisten kansanedustaja, joka postasi hyvinkin alatyylisiä ja epäasiallisia facebook tekstejä, ja välillä poisti niitä... Hän on käsittääkseni nyt ryhmänsä avulla asettanut itselleen päivityskiellon, mikä varmasti on paras ratkaisu kaikkien kannalta.

Facebookista vielä sen verran kun kuitenkin on yhä se jota olen itse eniten käyttänyt, niin viime keväänäkin monesti se ajankohtaisin tieto, esim jonkun työkaverin sairastuminen luki facebookissa ennen kuin lääkärissä oli käyty... Siispä onhan sekin tavallaan hyödynnettävä sovellus :)




sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Habbo hotel

Yksi some-pelisivusto, josta kuulin aikoinaan lasten kautta oli http://www.habbo.com/, siis habbo hotel, jossa periaatteessa yläasteikäiset pelaavat, tosin käytännössä siellä varmaankin on enemmän alakoululaisia.
Tämä oli meidän nuorilla pinnalla ehkä viitisen vuotta sitten ja tänään kävin katsomassa sivustoa, jolloin paikalla oli yli 5000 pelaajaa, joten aika suosittu sivusto vieläkin.
Varmaankin moni some-sovellus on suosittu tietyssä iässä, ja sitten sieltä kasvetaan ulos ja siirrytään seuraavaan. Nuorilla varsinkin varmaan menee omien ryhmien perässä nuo missä sivustoilla liikkuvat ja mitä seuraavat, ja tietysti harrastuksien mukaan.
Aikuiset ehkä enemmän jumahtavat muutamaan tuttuun sovellukseen, joita sitten seuraavat enemmän tai vähemmän ahkerasti.

keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Syksy ja ankeus - onko pakko!?!

Jaahas enää yksi intensiiviviikon kurssipäivä jäljellä, on kyllä aika väsynyt olo.
Onneksi tuossa on tuo piiitkä viikonloppu vielä ennen seuraavan jakson alkua.
Huomaan väsyväni valonvähenemisen myötä, nyt jo on lähes pimeää kun illaksi lähtee kouluun. Onko kenelläkään kokemuksia kirkasvalolampuista? Jotain valoisuutta olisi elämään saatava...
Mitenkäs te muut selviätte näistä pimeistä syyspäivistä?

tiistai 18. lokakuuta 2011

Uusi kysely--->pakko oli kertausharjoitus kotona tehdä ;)
Kyselyyn
Joku muukin Haaga-Helialainen pähkäilee somea aikuiskoulutuksen vinkkelistä, tälläisen linkin löysin.
http://sometu.ning.com/forum/topics/sosiaalinen-media-aikuiskoulutuksessa?xg_source=activity
Mukavaa intensiiviviikon jatkoa kaikille!!

Harmittaa, kun tämä kurssin lähiosuus lähenee loppua siinä kohtaa, kun olen pääsemässä jyvälle tästä aiheesta... 
No ei auta kuin jatkaa kotosalla bloggailua....
Tässä olisi kyselyä:
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dHQ1RUl3UjVjZ1hPeWJwWXNsT3pydVE6MQ
Toisaalta, jos blogia pitää jonkun syyn takia, niin jääkö se sitten "kesken"?
Tässä esimerkki viime kevään eduskuntavaaliehdokkaasta, joka ei näköjään ole kevään jälkeen blogiaan päivittänyt.http://tomisevander.fi/blogi/
http://www.bloggaus.fi/ 
Tämmöinen linkki löytyi, jossa löytyy perusteluita miksi kannattaa blogata.
Silti mietin, onko kaikilla bloggaajilla oikeasti niin paljon asiaa, että siitä koko maailma tahtoo tietää...

Tässä on eräs kuuluisa suomalainen bloggaaja:http://www.alexstubb.com/fi/blog/

Toinen päivä alussa

Täällä taas ollaan innokkaina oppimaan! Kalenteriin on päivitetty ensijakson asioita. Tästä tämä taas lähtee... Mukavaa koulupäivää kaikille!!!

maanantai 17. lokakuuta 2011

Ekan päivän sulattelua

Nyt on hieman sulateltu aamun oppimisia, ja varmaan jotain oikeasti tuli opittuakin. Toivottavasti huomenna saadaan lisää tietoa ja uusia asioita käytyä läpi, kun ei noita itse osaa lähteä etsiskelemään, ja toisaalta tuo 4 tuntia menee hurjan nopeaan.

Hankaluuksia

Hieman nyt pihalla tunnen olevani, kun tunnun olevan aina eri paikassa, kuin mistä opetetaan.

Tuskin musta mitään hurjaa bloggaajaa tässä kehkeytyy, mutta jos edes jotain päähän oppisi...

Oppimistavoitteeni

  • Tahdon oppia käyttämään sosiaalista mediaa
  • Liikkumista virtuaalisissa maailmoissa
  • Tahdon tietoja missä mitäkin voi tehdä
  • Hyötyä jatko-opintoihin
  • laajennettua omaa osaamista